DG Residence - Nazareth, Belgium

IMG_3268 2.jpg

This former notary is located in a small town near Ghent. The building is composed out of a symmetrical main volume with a classical mansard roof, and an extension which housed the professional activities. The commission consisted in restoring the main volumes interior and exterior while replacing the worn out extension with a new contemporary space of the same dimensions.

The new addition contrasts with the existing building by means of ceiling high glazed facades opposed to the massive more closed appearance of  the main volume and a spatial gap between the two volumes. At the same time it is integrated within the existing architectural composition by reusing the original concrete plinth and adjusting its dimensions to the main facade composition.

The existing spaces are restored to their original beauty, while the new extension connects seamlessly by use of high ceilings and fishbone wooden floorings. On the first floor, the original bathroom appliances are reinstalled in a former large bedroom, combining soft white handcrafted walltiles with old textured wooden floors.

1706_maquette_19.png
IMG_3963-1.jpg