Woning VGB - Merelbeke

20 picture 5.png
 

Deze ééngezinswoning is opgebouwd uit een aantal massieve bakstenen blokken die aan elkaar raken. Door lichte verschuivingen tussen deze volumes ontstaan buitenruimtes die de toegang verduidelijken en een halfopen binnentuin omsluiten.

 

De centraal geplaatste binnentrap duwt de leefvertrekken en werkruimte uit elkaar en verdeelt daglicht in de circulatieruimtes op beide verdiepingen. Precies geplaatste ramen definiëren de buitenzichten en geven identiteit aan de binnenruimtes.

Karakteristiek voor de verdieping is de zuivere opsplitsing tussen kinderkamers en – badkamer enerzijds en de ouderbadkamer en –slaapkamer anderzijds. Projectie van het buitenraam in de traphal naar de aanpalende binnenwand van de ouderbadkamer verleent gebufferd licht en zicht naar de grote aanpalende privétuin. Grote bergruimtes op gelijkvloers en verdieping complementeren de leef- en slaapruimtes.

 

Het materialenpalet van de gevels combineert een grijsgroene lange smalle baksteen met grijs gebeitst tropisch hardhout. In de binnenruimte wordt grijsgroene leisteen gecombineerd met parketvloeren en donker getinte eiken meubilair.

 
 
20 picture 4.png
 
 
20 picture 6.png
 
 
20 picture 10.png
 
 
van guyt.png